Nuffnang Ads

Friday, 17 June 2016

MERANG SURIA COLLEGE (MSC) - THE FAMILIA '16



As – salam
Today hari yang sangat berbeza nak dibandingkan dengan last 28 days ago. bangun dari tidur, fikiran masih terbayang2 kawan2 . 28 hari yang penuh dengan suka duka, tawa ria and of course antara pengalaman yang paling manis sepanjang 24 tahun hidup. Yang tak boleh blah, aku mimpi budak2 ni kot semalam. hahhaha. nasib baik tak meracau je. bahahhaha.

First day jejakkan kaki ke Merang Suria Resort on 15/5, hati rasa sangsi betul ke nak join program ni. kalau blah, sempat lagi ni. Masuk hall pergi register, dah nampak Hafiz & kak Puti tengah sibuk layan bebudak ni. so many unfamiliar faces, so aku macam errr. hahha. aku duk fikir sure hebat bebudak semua ni. tgk depa punya sijil dlm file, makkkk aiiiii tebal!! lepas tu check in bilik. hati quite lega sebab aku dari hari dia bgtau diterima masuk untuk program ni, aku cuak sebab tak mahu duduk dalam dorm. cukup2 laaaaaa hidup dalam dorm sekolah dulu. bahahahhahahaha.

Day one begins. Module Murabbi by mr azman. sangat best. pengisian padat. serba serbi best laaa bagi aku. dari 8-5, petang tu sambung plak explorace. penat tapi best. kumpulan aku Horaaaa Horey nama dia. tapi siyes best kumpulan ni. dalam pada tu, kami dibagikan jugak utk 4 groups yang lain, each group mewakili 1 sekolah. THIS IS WHERE MAGIC HAPPENS. kumpulan ni ada 28 orang, 6 boys and 22 girls. MERANG SURIA COLLEGE, knowledge enlightening future!!!! SEJARAH SUDAH PUN BERLALU PERGI, TAPI MEMORIES AKAN DISIMPAN TILL ETERNITY. sungguh aku kata, aku sedih sangat nak balik rumah sebab dah rasa macam mereka keluarga sendiri. kalau boleh nak je angkut semua mai balik Gua Musang. hahaha. we were together like 24/7 tolak tidur ngan be**k je. ahaha. dah tu, confirm laaa rasa rapat macam own blood. well, sedangkan yang hidup pun akan mati, inikan pula perpisahan. yang bermula pasti akan berakhir. ukhuwah yang terbina tu siyezly aku appreciate sangat2. bertemu kita kerana Allah, berpisah pun kerana Allah.

Tidak ku pinta perpisahan ini terjadi
Jika mampu ku halang, of course aku akan halang. hahaha
Pahitnya realiti untuk ku telan
satu harapan, satu doa aku panjatkan
Jangan kau lupa, jangan kau buang
sematkan di dada dan kotak pemikiran
betapa berharga nilai persahabatan
& aku nak korang tahu AKU SAYANG KORANG

=(


Merang Suria College, sl1m green 2016 (batch 3)

where

MEMORIES REMAIN ALIVE.
Zack. Fatihi. Syafiq. Hamzi. Ustaz. aimran

kak Fira. aini. mizah. aimi. norma. kartini. tikah. dillah. farah. kak hajar. sakinah. azwa. amy. tirah. nuha. amira kolej insaniah. tuan amira. najibah. azlin. aina. fatin. lyn-da off.








Sapalah tak rindu kan??? erm

Thursday, 14 May 2015

THROWBACK- KAMI ENGINEER PON RETI MASAK!

salam! 

dedulu, masa time ak 2nd yr, kami roommate slalu msk sekali. kengkonon nk jimat belanja dr mkn kt kafe. 1st day, lps beli rice cooker smngt ofkos berkobar2 nk msk setiap saat dan waktu. xlyn dh mkn kt kafe. kahkah.   sbb ad rice cooker tu jugak, kami slalu msk lps pakat duit sikit2 sorang layan buat mee sizzling, ikan goreng tepung laaaa. memacam laaa kirenya. yg makan tuu x bersungguh sgt, lg best sbb operasi dapur berjemaah tuuu. roomate2 aku semua jenus perut 1 chamber jeee, ak jee yg 5 nyeee. lps tu mknn xhbs, harus laa sedekah kt jiran adik 1st yr... mane ko nk dpt, msk U jee abg senior msk utk junior. mane ada?? tell mehhh now !. hahahhaha. skang dh 4th yr, mase xde sgt sbb semua busy kan plus rice cooker ak dh jadi arwah, maka niat nk memasak mcm dulu terbantut. pape pon, jom lelehkan air lior tgk mskkan kami.. 

Yg ni shake belanja. xde mee sanggul, kami ganti ngan meggi. sprinkle cili padi potong mmg berasap telinga. Lps tu layan buah oren. kerlastt x? kahkah

Resepi kek plg senang dlm dunioo. beli kek chiffon, lps tu tarukk melt chocolate. sbb budget xckp, kami guna coklat masakan jeee. kahkah. kalo guna cadburry lg sedap ofkoz... 

ni 3 masakan sempena nk p berkelah di Baling. ikan goreng tepung, masak kobis goreng telur ngan bebola sup. kami penggemar daun sup so sup dh xmcm ropa sup dh. hahhaha. 

persoalan, bile nk buat lg kengkawan?? 

Thursday, 2 April 2015

Nasi Arab Taman Pekaka

dalam 23 tahun hidup ni, boleh bilang ngan jari aku celebrate birthday. Family aku bukan jenis yg mcm tu sbnr nyaa. memasing mcm malu nk wish. dh besar2 ni baru tak rasa segan nak wish birthday semua. hahha. ayat kemain syg menyayang bgaii tp hakikat mmg sayang pun sebenar nya. hehe

 well, talking bout birthday ni, mmg xdpt dipisahkan ngan belanja kan? hahha. last year, kwn ak murah hati belanja mkn nasi arab mandy kt Taman Pekaka

Big portion. makan sekali mmg kenyang sgt. 

nasi comes with sup minyak zaiton, ayam berempah sedap dan sambal arab kot? hahha

Harga : RM 10
Grade: A-

LAKSA & ABC MURAH!!!!!

last few days, lps hbs lab ak ngan kwn 3 org p lunch kt KEDAI KAK NA. memasing dah lapar sgt mse tuu, tgk menu mcm nak order semua jeee sbb mcm sedap & murahhh. nafsuu betoll! haha. dalam harga brg2 naik, kedai dia still maintain harga murah ok. dah laa murah sedap plakk tuuu. ak plg suka makan laksa dia. mmg kalo boleh nak mkn bertingkek2. hahha

so, apa yg aku order adalah 

Laksa special -RM 2 jeeee

kuah dia mmg pekat & cukup rasa. ada telur ngan goreng2 (lupa org pnggil apa). cili hijau potong mmg menambahkan umppph sbb ak mmg hantu pedas. boleh bg A. 



 Abc special (plus milo ngan biscuit roll) - RM 1.70

Too be honest, mmg bnyk Abc ni. nk hbskan semangkuk ni mmg terkebil2 mata smbil usha perut sbb kenyang. haha. manis mmg manis laa, dh nama pon Abc kan? milo tuu mmg penyedap mata & tekak. yg ni ak boleh bg B+. those yg perut kecik, 1 ni leh kongsi reramai. hehehe

Saturday, 28 March 2015

THROWBACK OF POLYMER NIGHT


Coming 17th of April ni, mcm slalu buat, budak2 kos ak akan buat dinner party. FYI, bnde ni akan di handle oleh bebudak 3rd yr. dengar khabar CICI THE BOOM yg lead semua bnde. hhahahahha. Pengarah kata nyaa. so far, ak xpernah miss lg p dinner. since 1st yr smpai 3rd yr. tp, yg 4th yr ni xsure lg. erm .... 

entry ni just nk reminisce balik dinner2 lepas. hehehhehe. memories !! The best of course mse kitorang handle... hahhaa. nt ak story lebih.. 

1st year - tema ETERNAL dot dot. xingat. hahhaa

mse ni ak yg mc ngan feesa. siap dok menari bgaii atas tuu. geli hati tgk balik. errrrkk. hahhaha. kitorang dpt no. 3 mse ni walaupon sebenar nyaa layak dpt no.1. hahhahahhaha! FYI, batch aku buat drama sabariah ngan kasim selamat. Main roles played by Ah su, zaman & Amran. sumpah kelakar tgk2 balik video. kami buat dinner kat hotel somewhere in Butterworth kot xsilap. 

muka muda trang tang tang lg mse ni. mmg jauh beza dulu kan skang walaupon hakikat bru bape tahun beza. nampak sgt cepat nye msee kan? 


2nd year - tema POLYMER IN THE WONDERLAND

yg ni buat kt Georgetown erk? ke kt mne? lupaaa daaa. tp yg ak sure resort laaa. Golf Resort kot. mse ni batch ak buat nyanyi2 lagu Westlife ngan Adelle. hahaha. kitorang mmg born jd penyanyi what?! mmg padu & harmoni gabung suara. ha8. yg plg ak xleh lupa, mse turn kitorng nak naik atas stage. ak dh sediakan lgu masuk untuk batch aku. so, kire nyaa mse lagu tuu tgh on, kami ambil tempat atas stage seblom perform. yg xleh blahh, bdk 3rd yr yg organize depa ad gak lagu masuk. so, mse tgh on  music masuk (3rd yr punye), bebudak pompuan kelas aku dh p naik siap beratur2 atas stage. hahha. once depa atas stage, baru muzik masuk yg ak sedia bunyi. hahhaha. depa dukk termangu tunggu smpai muzik tuu habis. hahahhahaa.

overall ok laa persembahan kitorng, good job guys! hazab ok! semua kelaut but then still dpt 2nd place. budak 1st yr mse ni buat dikir barat & nyanyi gak. happening laa mlm tuu. mknn pon bnyk & best. hehhehe.




berlengaihhh ngat tgk muka time nii. ni laa budak2 classmate aku! yg tepi kiri berdiri pakai baju batik tu lecturer kitorang. skang ni chairman programme. soklan exam ngan quiz dia kalau kau jwb mmg melukut tepi gantang laa kau. ha7

Last but never least, dinner polymer kami yg handle. gempakk! haha. 

venue dia Taiping Golf Resort. well, FYI bkn senang nk organize dinner ye. nmpakk je kecik sbb kau xinvolve. dr sekecik2 benda smpai sebesar2 benda semua kene amek tahu. anyway, kami buat tema Wedding. so, everyone is free nak pakai mcm mane asalkan memenuhi theme. ad yg pakai cheongsam, punjabi dress & ofkos berlmbak pakai baju melayu & baju kurung. senang dan sebab dah sedia ada. so, jimat kanz? 

mc dia Acap & Farahin. well done! sgt funny & xmembosankan! kami ad gak buat Candy Buffet. yg xleh blah, hbis coklat jajan b4 majlis strt. lapaq agak nyaaa. Dekan plak mse tuu mai lmbat sbb ada hal. tuu yg semua kelaparan & bernafsu naga. hhahah. at least, candy buffet kitorang tuu leh surut kan nafsu naga smtra leh ngap main course. 

yg ni preparation b4 majlis ye. 


kitorang siap tempah pelamin sbb nak sandingkan QUEEN & KING atas tuu. dat's y aku ckp dinner batch ak plg gempakk! kahkah

bunga tisu lap mulut. kehkeh. untuk tables decoration..

zul ngan ustaz bajet happy! hahaha. pdhal kene torture


aku ngan pete tolong tampal bnde alah tuu while supervised by kak Dell

yg ni tgh practice kipas2 queen & king propa. hahhahaha

tengah siapkan decorations candy buffet

ahli mesyuarat tingkap


zaman tengah goreng gitar

besar kan dewan ni?

geng bunga manggaq

lastly, khas utk semua dr pihak organizer. 




good luck utk budak 3rd year di bwh bimbingan CICI DA BOOM & PIE . tema Bollywood kot. mst gempak! 

ME AT CURRENT STATE

sbb dh 1.28am, pg semua!

sedar xsedar, ad berape bulan je lg seblom cau cin cau tinggalkan USM. xtau nk citer feeling cmne. excited mmg harus tp cuak gak sbb dh nk masuk fasa baru dlm hidup. WORKING LIFE. senior2 ad bunyi gak laa kata stress sana sini. balik 2,3 pg kerja then next morning nk mai lg kerja. ak mcm OMG sgt. hahaha. gigih betol senior2 kerja. kalau bukan sbb OT, mst kene paksa ngan bos kan? hahhaha. salute aku kat depa semua. still leh hidup even kerja stress mcm tu. 

ak dh p interview utk 1 company hri tu. result of course xtau lg. kalau Allah nk bg ak rezki, inshaAllah dpt laa kot. tp kalau x, mngkin ada yg lg bgus menanti. perancangan Allah is always the best kan. so, kena slalu yakin dgn Dia tp ofkos kene seiring ngan usaha gak. usaha tarak, xsah nk mimpi. kanz?

doakan perjalanan nk hbs kan last sem ni goes smoothly. Fyp alhmdllh so far. inshaAllah, dlm 2 mnggu kalu ak rajin p lab leh siap awal. tp, plan lain jd lain slalu nyaa. hahhaa. xkisah laa asalkan fyp aku ad progress. tu pon dh kire ok what?!. hahha. writing 4 thesis dh start slow2 esp chpter 1-3. nxt wk dh nk hntr coz lecturer nk go thro dulu & smstinyaa akn ad correction. stndard laa kan... 

dlam pada duk busy fyp-ing bgaiii ni, ak tgh excitedd tnggu another addition in my fam. inshaAllah, by April (kalau ikot dr) my sis dh leh bersalin. sumpah excited. anak2 sedara dh ad 4 org. semua tgh2 aktif membesar. alhmdllh laa kan. smua sihat-sihat. Plan nk balik laa mse cukur jambul nt. kalau xde aral melintang, zaaaaazzzzz jeee balikk dh smpai ciku ..

sayooo terungg. eh, sayonara!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...