Nuffnang Ads

Sunday, 30 December 2012

BEST FRIENDS FOREVER

*kita ibarat pisang dan kera*
Sementara tunggu mata ak menutup tirai pepagi buta nie , meh nak kongsi cikit citer pasai BFF. Skunk smue org tau ehh lau sebut singkatan 3abjad itu ... Best Prenz Porever .... yg ni bkn bff , bpp ... hahaha .... well, ak rase sume org lam dunia ni ada bff kan ... even org cacat mental pon depa still ada bff .. buktinya , depa dok kawan ngan species depa laa.. u olls jgn salah anggap yg kita tuhan bg otak x sewel ni species lain ... same jer ... kita sama2 species Homo Sapiens kot ... cume yg beza mental kita sihat walafiat , depa punye wire merah dh kene gigit dek tikus..


Well , ape erti bff,teman baik pada korang ? persoalannya , best ke ada bff ??Jom minum susu anmum agar anda dapat menjawab soalan ini .. haishh .... mungkin lah kot ....dan apa yang special sgt bff bebanding kengkawan yang lain?? seblom otak aku layu, jatuh tersungkur menyembah bumi ... meh kita cuba rungkaikan kebenda lah best nya mempunyai bff ...tapi seblom tue, ak nak cter luh psai aq n kwn2 baik ak ..



meh sini nak citer ... kita dalam idop ni , xda org yg paling rapat ngan kite kecuali parents, pameli dan kengkawan bukan ? & most of our time akan dibelanjakan secara percuma dengan kawan  tanpa faedah & bunga .. kirenya ranking first kita slalu spend mase with ialah kengkawan ...kecik2 dulu , celik mata pepagi terus keluar senyap2 p umah kwn2 ...bajet x jumpa setahun dua , adoii !! ... tanpa disuruh suka sgt  dok p round 1 kampung dari pagi sampai ke petang .. dok tawaf kebenda laa kan . balik umah mase time melantak dan nak tidor saje kan ?? ibarat nya kawan 2 memang slalu dok bawah ketiak laa ... x ley nak berenggang langsung ....



mase ak time skolah dulu , bnyak laa jugak ad kawan , sahabat handai .. mase time skolah  rendah , mane ada nak peduli bff bagaii nie ... lantak kau laa kan ... hi5 .... aq kawan ngan smue org laa  secara sama rata ...dan ad lah sorang 2 yg rapat lebih 0.5% berbanding yang lain . Menjengah usia ke  skolah menengah ,  time ddk jauh dari family , mula lah teraba2 mencari tempat bergantung . stay kt asrama mane lah boleh bersifat kebinatangan kera sumbang , nt dipulau kan org .. ko nak?? jgn sesekali kau menghinginkan perkara ini terjadi ... hahaha! lps tue , ak mula lah kenal2 ngan 8 org budak nie ... then, kitorang trus jadi kawan baik ... makan besame , stdy stado besame & ponteng surau pon still nak berjemaah lagi ... sememang nya keakraban i olls ngan depa melampaui batas bukan ...?? ngeh6



Hidop di asrama bnyk mengajar aku erti sahabat yg sebenar ... chewwah ! haks tuii ! bajet la sgt ... kakaka sbb nya lau sorang p keluor beli makanan , sikit ke banyak kami akan bahagi n makan sesame .. bnda yg sikit lau kita kongsi pon jd cukup tau ! hamek kau ... best x kitorang? Dengan ada nya depa2 smue , i olls xda rasa goyang2 inul lau pon jauh dari family ... p jer asrama , peratus kemeriahan suasana meningkat sebanyak 2 cm ... depa sume memang 1 kepala ngan aq n sangat Ting Tong 2x .... lepas jer Spm, smue ikot haluan result masing2 ... ad yg tercampak p Russia, Jepon , Us  & bla3 ...



Well,Xkisah laa , asalkan ak x tercampak p Matrikulasi Serenti kan ...haha... yg best nya , p matrik pon geng2 aq mostly ad kat sini ... ad lah 2,3 org kwn rapat ak yg dpt A lebih xdpt join kitorang .... Depa sume dah fly Russia ... (T_T) ... blajor kat matrik 1 tahun , dapat lah ak kutip 2,3 kenalan lagi .... lepas tue trus jadi geng rapat .... habit yang sama di amalkan  secara istiqomah di sini ... makan besame , tdor besame & tiru lab report & tutorial secare konsisten ... Bhahahaha



kluor2 result U, ak sengsorang tercampak kat utaro .. depa geng2  dok mendominasi area2 pantai barat ... sedih den , dah xda geng kt U ... mula2 sampai kat U nie, ak xda nampak sorang pon bdx2 matrik ak ... amoii2 cun bnyk laa ... ak terus berdukacita dan terus berdukacita ... mane x nya , ak sengsorang kot time orientasi ... xda sapa nak kawan ngan ak ... prestasi idop ak semakin merudum ibarat saham jatuh terjunam tajam ... 2,3 minggu lps tue , ak kembali ceria menawan sbb dah ad kwn baru ... Rahsia nak dpt kwn bnyk , kita harus lah memaniskan senyuman  & cuba offer teh ais free .... sapa x nak kan?? lps tue suh depa bayar sendiri ... alahai , nak kene layur ats api ko ni  =.= ... haha , u olls boley cube formula ini sepanjang bermusafir di atas bumi ALLAH ini  .....



penamat entri ini , dgn ada nya kengkawan rapat :

1)aq slalu enjoy x kire tempat... xda mase nak bedukacita lara .. korang slalu buat ak senyum!
2) idop lebih besemangat sbb jatuh bangun ak , korang slalu ad kt tepi di samping fmly ak
3)time ak sdih korang perah jugak air mata supaya kite ley hiba2 pilu secara berjemaah
4)slalu nasihat, pndu ak lau meter kejahilan aq tersasar lebih
5)aq boleh kongsi rahsia kerajaan, masalah ngan korang
6)operasi mengumpat x pernah tergendala ...*gurau ja*


*naim , amir , nasir , syamil , bg.pik , engku , paan , ise , aime , bg.jat , nije , momy , chedir , nc , avrol , mat pih , yien , shaky , pete*

nama2 berikot, tahniah kerana terpilih mengecat kalerkan idop ak .. thanks for being such a cool prenz !!



bye!

12 comments:

  1. wah...nama ak yg first tu ok.<3..<3

    ReplyDelete
  2. ish... btol ke i shortlisted jgk..but then why yien instead of yein???

    ReplyDelete
  3. shake: tq shaky!
    naim : ko yg first sbb ko kwn ak paling lama ... ngeh7
    Yein : of course u r included ! yein/yien doesn't matter lorh .. org ttp sama
    cuma versi lain . =P

    ReplyDelete
  4. sini xdop dh org panggil aku bg.pik z weh..haha

    ReplyDelete
  5. Syafiq Zamree : no hal lah pik ... ak kan slalu panggil mu bg pik ! ha7

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Lol....xley bla...ponteng surau berjemaah...kengn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg jak ! mmg knangan la kan ? rindu bangat smue2 itu !

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...