Nuffnang Ads

Saturday, 29 December 2012

FAST FOOD

i olls confirm korang mesti tetanye2 ape hal lah ak buat tajuk entri sebegitu rupa,bukan? sesaje nak suh korang2 sume berfikir ... agar neuron2 lam otak bergabung dan meletop ! hahaha ...  ekceli , ak nak citer pasai makanan barat *dats y ak letak nama Donald tue* .. kita negara Mesia yg aman damai , cantik dihiasi
banjaran Titiwangsa pon kena tempias kot . Mana x nya berselerak restoran2 fast food yg memang x disangkal lagi dah lama  bertunjang dan tumbuh di bumi mesia ... kan??

*kerangupan jelas disitu =='*

Haa ....bebudak zaman skrang mane lah nak layan malay food bagaii kan ... macam2 lah alasan nya ... xda curlast lah kan ... mane nak kenal ubi2 kayu , ubi badak dan species yg swaktu dengan nya ... buka mata jer pepagi, terus otak pusing2 pikir rini nak melantak fast food apa erk? senang citer makanan melayu yang di anggap kampung xda dalam list laa kan .. org kampung sendiri pon sekarang  dah x lyn makanan kampung jugak dah ... tekone skali badai ombak fast food nie ... yang makan2 makanan kampung ,org tue je kot  ....

*jom tergoda besame aku*




*lelehan keju yang mengancam jiwa raga*


Ayam kfc , pizza hut yg saiz XL,burger ninja mcD sumer tue memang dapat sambutan hangat laa dr smue org ... dr org yg bebeze latar blakang mahupun saiz kasut kan ... mostly, sume org suke melantak fast food yg di nyatakan di ats bukan? lazat ngko !! kepingan kulit ayam kfc yg rangup,beperisa lagi ..... lelehan keju di dada pizza ....burger mcD yg seksi meksi ... memang ngancam habis laa .... memang x ley r kan lepaskan peluang!! harga plak x lah mahai sgt ... kami mampu beli kot , ko pehal x puas ati ?? ceh , terlebih reaksi plak di sini ...  hahaha! yg ko nak boikot sgt fast food ni,pehal?? mst ko x mampu lew tu nak belii ... =='

*Begitulah sekeping  2 luahan hati peminat tegar fast foods.



 U olls kena ingt ok , dh nama pon fast food kan ... bnyk kot yg buruk dari baik nya bukan? akhbr 1 malaysia temasuk selatan Thai , ak ase dh bosan nak buat article tntng buruk nya melantak fast foods ....besenya lps bace article tue , kpala dok main angguk2 geleng2 jaa .. lps tue, trus ilang dr memori otak kan?? sekarang ni ad lah sikit org dah sedar akan pros and cons eating fast foods , tu pon bley bilang ngan jari .... angpa nak tau,  US dan negara2 eropah mempunyai masalah besar bekenaan dgn rakyat depa ... many of them are obese ....& smue tue bepunce daripada melantak fast foods ... fast foods yg sememangnya kaya dgn  MSG dan xpenah kedekut & lupo nak letak  garam & kalorie lebih2....bajet sedekah laa konon , kan ??



i olls sedih tau tengok dalam Diva channel , program The Biggest Losser .... mak aii , kesian kot ... peserta2 tue nak jalan pon susah kan ... ada yang menangis2 , meraung merintih hiba sbb nak workout ngan saiz yg besar bukan senang ... semput** & nak membuang lemak2 degil yang dok menempel manja2 dekat peha , lengan&perut bukan seperti mengupas kulit langsat yg hanya memakan masa 2 saat ... makan masa baii ... kureng2 pon 2,3 bulan ... adakah korang sanggup bertahan nak workout berbulan2 lamenya sebab nak buang lomak yg degil lg bahlol nie ? ... dah tue , kena work out secare istiqamah plak  .... kena tahan godaan makanan yg sodap2 lg .... =='



So, dats y kita kena amalkan makanan yg org ckp 'kampung' tue ... well , org kampung ni slalunya suka makan makanan yg simple tp inshallah sgt berkhasiat dan dijamin tiada lemak tepu ... ha7 ... ikan2 bakar, ulam2 kampung ... kire xda or jaranglah depa makan mknn yg berminyak kan.... dats y org2 kt kg slim2 je orang nya ... plus, muka xperlu nak mekap2 bagaii muka dh tegang cam Megan Fox ... haa, sebab itu lah korang kene makan makanan 'kampung' nie ..... makan itu perlu , tapi jangan melantak ... makan & melantak adlh 2 frasa yg jauh bezanya dalam kamus dewan edisi 39 yer kengkawan ... =P



                                           



bye ! =)

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...