Nuffnang Ads

Wednesday, 26 December 2012

AKU YANG SUKA MAKAN

hola*

erm , dasar anak teruna pemalas gamaknya ... rini bgn lewat , matahari dah atas kepala baru nak celik mata . mmg bukan menantu pilihan laa ... kokokan ayam jantan mak Jenab dah jd serak2 basah , husky2 feeling2 penyanyi rock dah ... erm , mak slalu cakap , lps subuh dah x ley tdor *dinasihatkan* sbb susah dpt rezki , n senang dapat penyakit ... sunlight pepagi ni mmg baik tok kulit kita u olls ...  i olls penah bace dlm article, sunlight provides vitamin D ... sesape nak dpt Vitamin D free2 , bgn pagi p bejemur wokeess??

rini, nak cite sikit pasaii makanan yg buat ak meroyan* ... kire fav food laa .... lau pon di lahirkan di London Barat *konon* , aq tetap ada jiwa Qlate ... tetibe je kang? ha7 .... mmg laa ..... aq dibesarkan di negeri cik ct wan kembang ... a.k.a negeri serambi mekah .... bukak2 jer mata , erm budu ada depan mata ... nasib baik mak tak bancuh skali ngan susu ... ha7 ... lau x bebuih laa ak nak menelan ...

dr kecik lg ... mmg x disangkal lg penangan nasi kerabu sgt besar impak nya ... cehh, ak skali terkena tempias koott ... nasi yg kaler biru, dimakan besame kerisik yg ditumbuk ngan isi ikan ... dicampur ngan ulam2 kampung yg dihiris halus n x dilupa digaul besama budu yg diperah asam limau baii ... masyuxxs !!
terangkat gue bgtau sama luu ...  sampai sekarang, aq dan nasi kerabu mmg x bley dipisahkan .... ha7 ... sini tempat ak stdy, jarang n susah nak cari nasi kerabu ni ... plus, ak mmg berat bdn nak jalan kuar kampus cari bnda alah niee ... craving baii .... lau cuti2 sem berdurasi seminggu dua , ak balik mmg slalu suh mak masak nasi kerabu ... mmg terbaik la kan .... selalunya , tolong r sikit mak goreng nyioq* sampaii garing ... hiris2 ulam halus2 ... tp slalunya ak hiris saiz XL ... mmg confem terkionk.tecekik laa nak menolannya ...ha7


*nasi kerabu,,ak meroyan keranamu*

selain nasi kerabu , ak suka ayam masak merah ... time2 bulan puasa , mase sahur mmg x sah lau xda bnda ni ... mak ak mmg akan buat special tok ak ... slalunya time sahur, org x selera nak makan ... maklumlah nak telan makanan pepagi buta .... lps bgn tidor plak tue kan ... dats y , mak2 mmg slalu ad good planning punya ... macam2 depa masak .. sotong kicap,daging masak merah laa ... sengaja nak tarik selera anak2 ... almaklumlah, puasa kan ... lau xmakan, cane nak puasa ... SALUTE my mom sbb ak slalu selera makan time sahur ... *sengaja puji , sbb mskn mak ak mmg no.1*




*oh, mengapa kau sungguh sedap?!*


 becite time puasa , ak mmg suka makan roti arab ... cicah ngan gulai kari ayam ...erm, meleleh ayaq lioq den ... ha7 .... time bebuke mcm2 laa sumbat , sampai kekadang tue mulut dah x larat nak kunyah ... mmg Nafsu btooiii .... lps tue mulalah cam ibu mengandung sorang2 .... jalan ngan perot ke depan ... u olls pon mst cam ni kann?? lps mandi, smyg maghrib ngan khusyuknya sempat lg bedal kuih 2,3 ketoii ....air soya lagi 1 gelas .. erm ... then , mula merangkak nak p solat terawih berjemaah .... x sempat nak hbis rakaat , SEMPUTT *** ... adoii, smue ni penangan makanan laa kan .. tp x ley laa nak slhkan makanan, slh sapa yang melantak .... Islam pun dah ajar penganut nya supaya sentiasa bersederhana dalam pape pon  ... sbb itu lah yg terbaik ..

In a nut shell *ayat penutup drjah 2*  hahahaha .....konklusinya , fav.makanan ak nasi kerabu ngan ayam masak merah ... dr dulu sampai skarang!! moral of the story, air tangan mak kita mmg power hbs kan?? Chef wan pon kalah tauu .... hargaii lah mak kita ok,slalu lah mintak depa masak sedap2 sbb once depa dh xda , hilang 1 miracle dlm hidop*doa sorang ibu* & dah x ley rasa air tangan mak ....  air tangan mak kita xkan sama ngan air tgn sesape .. *MUMMY , I LUV U*  1 lg , makan2 juga , ibadah jgn lupe ...

bye , smue !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...