Nuffnang Ads

Sunday, 13 January 2013

AKU JADI CIKGU # part 1

slm , u olls !

aq buka entri ni dgn ERK ! *Alhamdulillah* baru je lepas makan tgh besame rumet . sodap sekali ak meratah seekor ikan masak pedas ngan teh ais ikat tepi ! dalam mulut tgh rancak mengunyah makanan , sempat lagi pot pet 2x ngan rumet pasai pengalaman berharga ak . memang dasat bukan ? jgn tiru aksi ini , tercekik , tersembur makanan tue hah . well.well. pengalaman berharga tue ekceli pengalaman ak jadi cikgu sambilan dulu . lau pon x lama berkhidmat cam cikgu2 lain , tp pengalaman tue yg penting  .

Al kisah nya masa tue , ak tengah cuti sem 2 berdurasi 2 bulan ++ . so , kerja aq x lain x bukan menternak lemak2 di bahagian paha & perut jer . makan , tidor adalah aktiviti yg memang rancak ak jalankan sepanjang masa itu . then , tetibe je maii je ilham nak keje . rasa besalah membelasah hasil titik peluh & penat lelah abah ak tanpa segan silu . lau ak koje , ley bantu depa skit2 . nak di jadikan cerita , ad lah wujud nya sebuah skolah dekat kampung ak tue . ak dah sasarkan ak nak jugak dpt keje kt skolah tue . konfiden bagaii . =P

malam seblom p , perah otak susah kan tangan susun sijil2 result2 dan dokumen2 berkaitan . penting kot cara kita susun tue . lau terabor xke berpeluh si penemuduga nak tengok sijil2 ngko ? lagi la ngko naye lau di-reject tanpa belas kasihan . malam tue , seblom tidor sempat doa banyak2 biar lah ak dpt koje nie . nak sgt kot ! he7 ..

esok nya bgn pagi awai2 , siap2 nak p sekolah tue . sembur perfume separuh botol agar merangsang deria si penemuduga ! hahaaha ! xda lah , laki mana pakai perfume banyak2 .. dua , tige titik cukup laa .. sekadar menutup bau yang xdiingini kan ? dengan menaiki motor ayahanda , then blah terus menuju ke destinasi . takot baii .. tapi konfiden kene hadoo .. lau x cirit birit laa jawab nya . sesampai nya ak , ak terhegeh2 menuju ke pejabat sekolah nak jumpe pengetua . sekolah tue ekceli sekolah arab .. so , pengetua kita panggil MUDIR ye u olls .

dengan perasaan cuak yg bertali arus , ak cuba menayang kan senyuman kambing sesampai ak menapak di pejabat sekolah . then , ak cuba tanya sorang ustazah kt situ , ada ka koje cikgu sandar menyandar nie? then , dia suh ak tunggu sementara mudir tgh breakfast pepagi di kantin . sementara tue , sempat la ak borak2 ngan ustazah tue pasai skolah . terkial2 gak la ustazah nak menjawab nya . hamek kauu ! maklomlah , soklan ak berbakul2 & tersurat tersirat . hahaha ! lepas sesi tue berakhir , maka sampai lah mudir yg ditunggu selama ini .

masok2 pejabat dia , ak cuba cool down dalaman ak . cuak la sgt kan ? =.=  .. ak terkezzut sesangat ! ropa2 nya mudir tue ustaz ak dulu2 . erm , gumbira rase nya cos' dh lame x jumpe ! senyum2 rimau makan kerbau ak sekejap . then , dia soal siasat ak sikit .. tanya itu ini .. mase tue , ak hulur sijil sijilan ak kat dia . tp dia x bukak pon .. (T_T) .. xkisah laa kan .. tp , at least tengok laa , ak penat kot bersengkang mata sampai 4 pagi susun bebaik sijil tue smue ! lau  pon dia x tgk langsung itu smue , berita gumbira tok ak .. Ak diterima jd CIKGU SAMBILAN !! korang jgn jelez wokey ! =P

then , berkuasa terus esok pg , ak disuruh dtg skolah pepagi jd CIKGU ! erm , masyuxxs tak u olls ? nak tau citer ak jd cikgu selanjut nya , tunggu entri ak yg seterus nya !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...