Nuffnang Ads

Friday, 4 January 2013

FAVORITE TV SHOWS



salam , smue !
make sure jawab ! =P


1. Oprah Winfrey Show 

                                                                   






*first time wearing saree guided by Ash*


macam yg korang nampak di atas , that african-american woman is Oprah Winfrey ! ak ase sume org dah kenal kot . masakan x kenal kan ? org yang sgt la baik ati , very inspiring person & yg x bley blah dia kaya weii sgt2 ! ak ase boley pecah tempat letak duit dia . ye lah , dok himpun2 timbun duit juta2 bulan2 ! wahai Oprah derma la sikit kat ak ! nak merasa jugak wei i-pad bagaii  ...  ngeh7 .. Oprah dulu ad jadi host di Hallmark *skrng Diva * channel ! program tue species bual bicara yg mendidih femes di sluruh dunia ! ak slalu jugak laa tgk2 layan2 ngantok prgram tue . banyak jugak manfaat nya  sbb production tue bukan hanya menyajikan artis2 hollywood yg plastik dan melagha'kan tp juga ad kongsi tips2 kesihatan dr Dr.Oz , tips masakan , program renovate rumah laa & tak hingat dunio meng-interview public yg ad masalah mcm2 .

Oprah juga membuktikan dia x taik idong masin ! nyer bagi jer puluh2 , ratus2 ribu henggit kat org2 susah terpilih . mak aii ! kire nya dia mmg sorang dermawan laa kan . sbb tue lah ak rase org suka kat dia ! ikhlas x ikhlas tue ko tanye sendiri si Oprah nie . dia punye talk show , Oprah Winfrey Show dah lama kot ada . ak pon nt sure laa ... mat2 saleh suko bebonar tgk talk show nie . sbb tue lah , talk show tue antara The Most Influential Daytime Talk Shows & anak Winfrey ni terlist lam Org2 Terpengaruh jugak lam planet bumi nie . kat planet zuhal , marikh ak ase x kot ! hu7



2. The Nanny ! 


                                                             
*pelakon utama , Miss Fine*
       
                                   
drama bersiri The Nanny jugak boleh menumbuk2 otot2 perot korang ! macam nak pecah halkum ak ketawa kot ! u olls jgn sampai tersimpul rapi urat kentut plak .. x ke naye , nak masuk ospital pun malu nti kan ! ketawa lah berpada2 & berpadu2 , ok ? drama ini dibintangi oleh a few actors  yg mmg ohsem ! lau nak tau , depa dok blakon tue smue lam set jaa  ngko ! adlh campur2 sikit depa p shooting btoii2 kt luar . sgt taik idong masin ler tue ! bukan species Oprah la produksi ni kan ?




                                       
*barisan pelakon yg bjaye mengkoyak rabakkan otot perot ak*
                 
                                                                   
ak sempat laa layan doploh - patploh ketoii episode drama nie . korang lau nak tau cane , gagah2 kan laa jari jemari runcing menaip di YouTube ! ak jamin laa korang akan membahakkn diri ketawa . yg paling x ley blah , miss fine tue suaranya sengau ! sengau jadian @ sengau plastik ak pon xtau . pompuan lincah ni laa yg akan paksa juga korang senyum sengsorang . adakah ini symptoms aura sewel @ fenomena mental sedang rancak mengungguli otak?


3. On Air
                                             
pe-mastautin mesir & bangladesh kt mesia tau pon yg ddk di benua berlainan mungkin tidak menyedari kewujudan program ini . well , dah nama pon the host , op kos ler pasaii host kan . ke korang terpikir pasaii bnda lain ! yg x dpt tangkap lagi tue sila2 lah suh anak mak cik kafe Bedah buat air milo tok korang . hahaha ! baru otak cerdas . the host nie ekceli ad kt Astro ria & yg best nya pak nil ditemani 2 lagi org lama dlm pengacaraan ! cam biasa ler , nawaitu program ni  nak cari pengacara & membentok depa olls smue jd host yg berkaliber , confident ckp dpn org ramai , petah mnyusun kata2 mase emergency & paling penting boley sampaikan ilmu @ info secare tepat dan padat kau mmg da bomm !

plus , skrng org dh naik muak & mungkin ad yg muntah warna warni tgk pengacara yg merapu ntah pape @ syok sndiri . so , bukan senang nak jd pengacara nie ! one salute to pak nil & fitri yahya serta opah Oprah Winfrey kite . sume depa  tue petah berkata2 & sangat berkarisma sbgai host . aq pon minat & suka dua tiga suku jd Mc , tp msih bnyk yg noob nya ! =P                                 





*muka still muda lau pon pengalaman dh bertan2*

bye ! =)
                



1 comment:

  1. ops tak sangka wordpress blogger boleh mengomen.. hai zakwan, ini amir, kampung-mate..stumble upon your blog coz' I'm bored now. hmmm.. nothing else to say

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...