Nuffnang Ads

Tuesday, 18 March 2014

HE WILL ALWAYS THERE FOR YOU.

as salam. 

semua org tahu hidup ni ada pasang surut nya. gembira, suka, duka semua bercampur aduk. Hidup ni juga tak pernah lari dari kesulitan, kesusahan, musibah dsb sbb dunia ini adalah Tempat ujian. aku selalu jugak laa rasa down gile, rasa kosong dan rasa mcm lifeless. sbb ak xfhm apa sbnrnya tujuan ak kat sini. kalau ad masalah mst rasa cepat down, nak marah n kurang sabar. ak tahu its nt easy nak handle all these things sbb ad bnde yg kurang dkt dalam diri ni. 

semalam, pergi interfaith dialogue julung2 kali U ak anjurkan, which was veryy good indeed. Masha Allah, bnyk ilmu dpt ak belajar, n d panel mmg TIP TOP. he was a christian indian but then converted to Islam when he reached 18 y/old. Kagum ak dgn dia. May ALLAH bless him! 

ak bukan suka share apa yg ak rasa, alami dgn org lain even my family. tp, ad certain kawan yg ak rasa comfort enough nak share sbb depa akan bg encouragement n nasihat berbentuk islamik. rasa sgt bersukur sbb ad kwn mcm ni sbb Allah bg ak kenal dgn dia. Alhamdulliah. Insha-Allah, ak mohon pada yg Esa agar apa jua halangan, musibah, ujian berat/ ringan, dan segala mcm yg susah, ak dapat terima handle dgn baik. 

Ak pegang kata2 nasihat kawan ak, '' Z, dunia ni hanya smentara saje. Allah timpakan ujian berat/ringan atas mu sbb dia nak uji kau, dia nak dengar rintihan dr hamba dia. Kalau nak compare dgn shbt2 nabi dulu, ujian lg maha berat. Ujian tu juga ALLAH bg sbb harga syurga tu bukan murah. org yg beribadat berpuluh2 tahun belum tentu dpt msuk syurga dgn amalan dia. kita ni lg lah, lagha & bnyk mksiat hari2 buat. Bersangka baik dgn ALLAH. in sha Allah, semua baik2 sahaja.'' ;-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...