Nuffnang Ads

Tuesday, 5 August 2014

RESEPI MEE BANDUNG JOHOR

As salam semua!

alhamdulillah, sudah sebulan aku berintern di JOHOR specifically in Masai. Memula dulu neves baq hg, tp lame2 dpt adapt ngan org baru n real working envrnmnt. start koje pkol 8 sampai pkol 6/7 petang tiap2 hari. manyak letih ooo. syukur jugak sbb bnyk bnde baru while i'm exposing myself dgn kerje sbnr sbgai engineer.

Well before raya ritu, aku ngan roomates try laa nak msk mee bandung johor. P jalan Kimart blkng apartment kami sewa nak beli brg. senang bangattt. those nak try boleh cuba sbb sgt cepat, sedap n sesuai ngn org yg kerje mlas nak msk mcm ak. well, the ingredients are:

+paste mee bandung
+mee kuning sepeket
+fishball
+telur
+lada burung
+air
+fishcake

Firstly, boil kan air smpai mendidih. Masukkan paste mee bandung secara tidak kedekut. lg bnyk lg manyak umphhh. masukkan fishball, fishcake and lada yang dihiring sesuka ati korang. masukkan kan sebiji telur sbb nak pekatkan kuah bg kick lg. lastly, masukkan mee yang siap dibasuh. tak pyh lama2 sgt slps mskkan mee cos' nt lembik sgt n xbest nak ngap. well, ready to be served and enjoy this truly dely-simple recipe. u've got to try! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...