Nuffnang Ads

Saturday, 27 September 2014

Having fun in Cameron Highlands with le friends


As salam, peeps! 

well, saje nak citer al-kisah aku ngan le friends p CH 1 day after habis Intern. So, a week before the actual date, kitorg dh plan baik punya. mula2, sorang kwn aku plan nak dtg Johor nak p Legoland , then fikir2 cam xberbaloi je, dah la mahai. so, booo Legoland sbb kau xdpt duit aku! LOL. then, kami decide nak p CH sbb ada yang xp lg which is aku plus nk rase la angin sejuk cam negara omputih. So, sesampai nya kwn ak di apartment (rental), jamu makan breakfast sambil mandi-manda di swimming pool apartment. sesudah itu, kerah tenaga jantan angkat barang yg menggunung everest masuk dlm kereta. so, ko byngkan lah sendiri seksa nya hidup , sendat mendat dlam kereta. then, kami gilir2 tukar tempat duduk. pedih mmg pedih, tp pikir2 balik fun pon ada. pengalaman dooo! 

so, dlm perjalanan tu kami ad singgah Melaka. ekceli, nak p A'famosa weii. tp, xjumpa. GPS ngek bg  direction ke A'famosa resort. so, percayalah kami p sna je. jadilah kan. amk2 angin kjp dlm tu, then kuor amek gambar sekeping dua. buat tatapan di hari muka. so, let's layan! 

not-so-cute-Fake dolphins

A'Famosa la sngt! 

bajet happy je dtg sini. haha


so, lepas tue terus blah sbb nak jalan jauh lg woii. kami sempat la stop skjp dkt R&R, kfc sbb nak nk smyg, ada yang nk buang air etc and of course nk feeding Mr. Tummy. laapar dooo! so, satu lg terrible xperience was mse nk naik sampai ke CH. everyone knows kan jalan dia mcm ular kena palu & xde lampu. so bahaya & buatkan aku nak muntah & pening spanjng perjalanan. tp, sesampai nya ke atas tue, masha-Allah sejuk yang amat. buka tingkp kete feeling kt negara omputih! suka tapi ketar. at first, x jmpe rumah tumpangan kami sbb tmpt tu cm terselit sikit. we were considered lucky sbb owner tu siap call , bg direction ke tmpat tu. God bless u, uncle! memasing dh letih plus ngan sejuk lg, so dlm otak just fikir katil je. Layan tidur mmg xingat dunia & esok pg bgn2, ayam dh berkokok dh. hahaha!
Rumah tumpangan


so, guys let me take you for a-wonderful tour in CH. haha

starting bgn, mndi (wlaupun sejuk), terus gerak cari breakfast. we were on a mission nk cri nsi lemak strawberry kau! kwn aku yg suggest, ntah mne dia tahu bnde tue. so, semua xcited kemain nak try. aleh2, hampeh. ntah mana lah ade mknn tue. so, for breakfast we had nasi lemak (RM2.50/ plate) , mee kari (RM5/bowl), 2 hot milo & teh ais strawberry. ekceli nk try scone, tp yg ad cm xmenarik perhatian. so, lantak p cri tempat lain. Then, kami nak usha plak ais krim strwberry ngan dipped choc strawbrry. for the taste, xde la sdp sgt. haha. bkn apa, ais krim tu sgt la masam n choclate tu gune chclate masakan. sekali rasa dh tahu lah! haha. so, to the owner sila upgrade kepada coklat best sikit. LOL. tp, kire boleh la sbb RM2 je setiap satu. still considered murah kan?

Next, kami p taman Mardi & taman lebah. sepanjang di sna, kau boleh nampak sayur di jual tepi2 jalan ja. ladang luas saujana mata memandang baq hang. haha. then, aku suka tgk rumah2 kt sana sbb besar dan cntik. ada unsur2 omputih. so, kat taman Mardi kene byr RM3/ head. dalam tu ad mcm2. cth, taman bunga, tman strwberry, taman tomato & taman what-so-ever. haha!
xtau bunga padiaa. haha

ikan kaloi (mak bawang putih) ada kt sini ropanyaaa. hehe

cantik colour orchid? ni ... 

semak samun ular membiak. hahha

African Lily. mcm terumbu karang jee ak tgkk. kiki

Ladang strawberry. Geram jeee nk curik 1. 

time lalu kt tmn strwberry ni, nak je aku panjang tgn petik satu rasa. geram tgk yg dh masak ranum. tp, sbb aku berpegang teguh pd whatever yg ko mkn kene 'halalon toyyiban' so aku menahan nafsuku itu sbb nescaya mencuri itu berdosa. haha

so, dalam taman Mardi tu aku ada lawat kandang arnab, kilang proses teh &  teko air gergasi. 

fefeling bebudak sekali sekala. so, layankan jelah. haha

cute bunnies! anywy, spot me huh?


nak je amek bela buat pet. dh laa mata 'lebam'
kilang teh mase aku p tue, off-day sbb bkn hari dia nak proses teh menurut kata pakcik yg boleh dipercayai. kami selamba badak je masuk, siap main2 lagi machines dlm tue. lepas main2, sembang kencang skit ngan pak cik tue. tnye itu ini. thnks pak cik for some piece of advice! lupa nk tngkap gambar ngan dia sbb dia camera shy. eh ye ke? haha







so, lepas habis bazirkan tenaga & masa kt taman Mardi tu, kami terus p taman lebah. kat sini xbest sgt. xnampak sekor lebah pon. haha. xlama pon sini. kira kalau ddk tu, xsmpat la nk panaskan seat. LOL

besar weii bunga ni. 'seriau' kn kwn aku jee. haha

sejuk je mata tgk hijau cenggini, kan? ni pun stlobelly gakkk

yg petak2 tu lah tempat lebah. xsmpat nk p atas, busy bee la katakan! 

view dr atas. ttiba rse ada muscle lps daki naik. 
selesai lawatan rasmi di ladang lebah, masing2 histeria sambil pegang perut memasing.. so, cepat2 cari kedai makan. erm, cari punya cari, alahai susah banget nak cri resturant ni. so, lastly jmpe gak restoren mamak. mknn sini siyesly sdp nak mampos. ke sebab lapar sgt, huh? lantak, jnji aku kenyang. eii, buruk gila perangaiii. haha


sesudah itu, nak p pasar malam plak. cari brg sikit. xde pape sgt sini. kg aku lg best kot. so, borong sikit je brg cm buah strwberry (msm gile!), key chain, cendwn goreng, skinchan goreng bla3. tp, yg best nya jalan kat sini bukan apa, tp sbb sejuk. so, aku kalau boleh nak je tidur smbil jalan. boleh? haha. habis je, kami terus blah balik. sepanjang perjalanan aku membuta sampai ke ipoh. so, around maghrib cenggitu smpai USM trcinta la sgt. 


sekian percutian singkat kami. InshaAllah, ad masa smpaii lg. hehehe

2 comments:

  1. Replies
    1. lupa nak msukkan gmbr hg yg stail gile. takot rmaii cair meleleh plakk nt

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...