Nuffnang Ads

Saturday, 11 October 2014

We're all the same

Assalamualaikum, folks!

Alhamdulillah, hujan td. sejuk je rasa. Lately, sini kinda berjerebu. sangat laa xsihat. dh hujan td, harap2 lah jerebu makin kurang. 

td sempat terjah blog org. ak suka bce blog sbb suka bce & dengar pandangan org plus suka juga dengar perkongsian seseorang itu. sbb, at the end kita boleh ambil iktibar (mne yg salah) & boleh apply kan juga dlm hidup (mne2 yg baik). well, I guess that is how a human should do. bukan hentam keromo kalau org lain bt salah & xpandang kebaikan org lain at all. 

selain tu, moral dr entry yg aku bace tu , we should always remind diri kita & saling mengingati antara satu sama lain cos' manusia itu mmg sifat nya xsempurna & pelupa. ye laa. kadang2 lalai sana sini, iman pun turun naik. so, make friends with good people. 

tp, main point yg aku dpt dr entry tu .. WE'RE ALL THE SAME. dari segi apa? bukan dr segi material, kecantikan etc, but tujuan kita dicipta atas dunia nie. it's supposed to be the same that we shld worship Allah and follow whatever he's been asking us (servant) to do. so, lps bce tu rse TERSENTAP sbb slalu lalai dlm busy dop blajar & buat itu ini. buat yg lagha tu ada je masa, tp kalo nak p surau 1001 alasan boleh bg. moga kita sama2 terbuka hati ke arah kebaikan. Let's pray the best for ourselves and put efforts towards it. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...