Nuffnang Ads

Thursday, 25 December 2014

Banjir di kelantan 2014

Assalamualaikum

I had mixed feelings  today sebab negeri aku dilanda banjir. bukan calang2 banjir ni sbb memang 'bah besar'. tempat yg x pernah banjir boleh naik air. air bukan paras keting, paras lutut, tp boleh tenggelamkan bangunan 4 tingkat! can u brain this?? kerja Allah, anything is possible under his power. 

mcm ak citer sblm ni, kmpung nenek ak kt rantau panjang dh slalu bnjir. so, mmg depa kire nyaa bersedia kalau musim2 tengkujuh ni. dh mmg routine tahunan. so, mmg depa leh bersedia awal. tp, daerah ak tinggal Gua Musang, tempat yg xprnah ak dengar banjir boleh banjir tahun ni. tinggi kot air naik. td tengok update kt page I love Kelantan, Kb, Pasir mas, kuala krai, P.chepa dh mcm nak tenggelam semua. air naik xhenti2. mngsa2 kat  pusat pemindahan dah makin meningkat. 1 lg, aku ad dengar 1 rakaman suara mngsa banjir yg ckp depa nak p daki bukit semata2 sbb bnjir. bgnn 4 tingkat yg depa stay dah nak tenggelam. ya Allah mmg rakyat kelantan betol2 diuji sgt. tempat lain pon ad like Pahang, Perak & Terengganu. tp ak rse kelantan paling teruk laa stakat ni. so, lets pray utk keselamatan mereka. semoga semua selamat & bnjir cepat surut. and semua di bantu dengan segera. Here's a few pics ak cilok/ambil dr fb. simply to show how severe the situation is. 

boleh bayangkan sndiri petrol station tu boleh hapus? 

yg ni aku xsure area mne. kalau xsilap dekat ngan Tesco KB


see. dah nak tenggelam sepenuhnya. memang dalam gile

dah boleh sentuh bumbung. dashatt



View dr atas bndar Kota Bharu. 
well.its time utk semua regardless of yr status, race, political party etc utk sama2 membantu & mendoakan semoga mangsa2 bnjir tabah dlm mnghadapi ujian ini. mari ringan kan beban sumbangkan  whatever yg boleh disumbangkan be it kewangan, mknn, ubat2 & pakaian terpakai. mereka memerlukan bantuan. ujian dr Allah kita kene terima dgn hati terbuka, tersimpul 1001 hikmah semua ini berlaku. 

lets Pray For Pantai Timur!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...