Nuffnang Ads

Monday, 15 December 2014

Lyrics & rhythms .. Story of my life

Assalamualaikum.

actually aku ad 2 test, pg & ptg esok. tp, mood nak stdy sejak 2 menjak ni mcm wifi kt usm ni. putus-putus & terus putus. kekeke. alasan kah? ntah. haha. sementara nk rse semngat balik, meh sini nak citer kisah duka smasa di sekolah rendah. 

mase aku darjah 1 - 3 aku sekolah aliran arab. so, mse tu aku happy je sbb budak2 keje main je. best nya laa jdi budak kan? haha. masuk darjah 4, parents aku suggest nk tukar aku ke sekolah kebangsaan. aku angguk je laa. tak fikir apa pon mse tu. well. mase aku darjah 3 nyer final exam, aku dpt no.1. so, aku deserved nak dpt first class mse aku tukar sekolah baru. nama kelas baru tu 4 elit. 

then, sad story begins. aku mmg lemah BI dulu sbb mase di skolah lama BI xdiberi penekanan langsung. mungkin mase tuu, I had no idea apo bendaa laa BI nii. basic mmg ke laut. grammar xyah ckap laa mmg xtau apa. Sad enough sbb aku slalu dpt no last dlm klas. budak2 ni pon cam xsuka kwn ngan aku sbb lembap. aku oso slalu kene denda ngan cikgu Bi (her name is miss maizura if I'm nt mistaken), kene pulas kuat2 kt perut ngan cikgu math. aku still ingat nangis2 mse nk cri maksud perkataan omputih. mak aku siap tolong crikan. IluvU mom! haha. 

apa yg aku boleh conclude, darjah 4 was hell to me. perit, penat, sedih & xhappy langsung. hidup aku tension jee mase tu. 1 lg, aku slalu ponteng klass fardu ain & because of dat selalu kena 'boo' ngan kwn2 sekelas. aku just pergi sekali sekala jee & last aku pergi fardhu ain nyer class mse time jamuan. hahaha. bengkak je ustazah tu ngan aku. 

lepas hbs exam akhir tahun, cikgu aku panggil semua org p assembly nak bhgikan kelas utk nxt yr. luckily, aku dpt no 25/30 mse tuu. so, aku still 5 elit next yr. so, tahun 5 aku dh stable sikit. kire ada laa yg lg xberapa cerdik dr aku. haha. aku dh strt dpt no belas2. but, still, english msih lemah and selalu fail. haish. cikgu india yg ajar aku time ni. punyalah garang dia. tp, still xleh nak master english time tuu. sigh. 

masuk drjah 6, so bi dah improved sikit. aku dh naik dpt C. ok laa tuu. mungkin berkat cikgu siang malam ajar . alhamdulillah. tp, ending pon Upsr still dpt C. ahaha. ok la tuu. so, masuk sekolah menengah, time tuu bnyk minum susu omega so cell2 otak dh berkembang. alhamdulillah, pmr & spm dpt A. moral of the story, tak susah nak susah, xsenang nak senang. xkisah laa org nak kata kau bengap whatsoever, get up & prove to them. ludah sekali atas muka di org. haha. geram plak aku rasa. tp, aku kene bersyukur jugak kot kt org yg suka kutuk aku dulu tu sbb mngkin tu cara to motivate aku to work harder (secara xlangsung). so, thanks tp still rse nk ludah jugak. haha. 

xde beza aku anak kampung, kau anak bndar. aku mndi parit, ko mndi jakuzi. aku duit sikit, kau duit berkepuk. kau usaha, kau berjaya. kau malas, jd laa mangkok ayun forever.always remember, knowledge always has values. kalau niat kita ikhlas nk cri ilmu kerana Allah, nak upgrade hidup family & diri sendiri, InshaAllah jalan tuu always there for you. 

ehh.tetibe rase semngat nak menelaah pelajaran. so, marilah kita ...... haha


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...